یکی از پرکاربردترین تجهیزات ساختمانی و عمرانی، داربستفلزی میباشد که تقریبا در اکثر پروژههای ساختمانی مورد نیاز است. اکثرعموم مردم براین باور هستن که سازه داربستفلزی فقط برای ساختمانهای در حال ساخت مورد استفاده قرار میگیرد، داربستها با توجه به کارایی و کاربرد دارای انواع مختلفی میباشد. در این مقاله قصد داریم توضیح جامعی در مورد استفاده و کاربردهای دیگر، داربست فلزی بدهیم.
داربست ها عموما از جنس فولاد با قطر 48/3 ساخته میشوند. حداقل ضخامت این لولهها 4 میلی متر بوده که به وسیله بستهای مربوطه به یکدیگر اتصال پیدا کرده و مونتاژ میشوند.
انواع کارایی داربست داربستفلزی :
1_ داربست نمای ساختمان ها:
داربست نمای ساختمانها برای ساختمانهای در حال ساخت اجرا میشود که احتیاج به دسترسی به فضای خارجی یک ساختمان دارند اجازه دسترسی میدهد .
2_ حفاظ یا جان پناه ساختمانی:
معمولا برای ساختمان هایی که در محدوده تردد عابران پیاده، وسایل نقلیه و اساسا در محدوده پر خطر است که احتیاج به جان پناه یا حفاظ دارد .
3_ کفراژبندی:
کفراژ نوعی متفاوت از نصب داربست است که در نظر داریم به تعدادی از این موارد اشاره داشته باشیم:
کفراژ برای مهار نمای ساختمانها:
ساختمانهایی که نصب سازه فلزی آن بیش از ۳۰ متر باشد احتیاج دارد سازهای پشت آن نصب شود تا از خطرات و لرزشهای داربست جلوگیری شود.
کفراژبندی برای داخل ساختمانها:
برای فضاهایی که به صورت مکعب میباشد و احتیاج به دسترسی به تمام نقاط یک فضای را دارد مورد استفاده قرار می گیرد.
از دیگر کارایی مهم داربست میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1_ در ایام محرم و جشنها و مناسبتها داربست ارزانترین و سریعترین سازه است.
2_ اجرای استیج برای مناسبتها:
سازهای برای اجرای تئاترهای خیابانی, ایستگاههای صلواتی و همچنین تابلوهای تبلیغاتی
3_ اجرای پروژههای بتون ریزی:
سختترین کاربرد داربست استفاده در پروژه بتون ریزی میباشد که از حساسیت و ظرافت بالایی برخوردار است. نصب این نوع داربست به قطر و حجم مقدار بتون و فشاری که قرار است تحمل کند بستگی دارد.